Från grön mjölk till Grönbetet

År 1985 tog Rolf Carlsson över faderns bondgård i Ästad, mitt i Halland. Gården hade brukats i många decennier med hästar, får, kor och mjölkproduktion. Men livet på landet utvecklades inte som Rolf tänkt sig. Priset på mjölk pressades hårt vid den här tiden och som en mindre lantbrukare var lönsamheten dålig. Rolf och hans fru Ann-Catrin var en av de första i Sverige som gick över till ekologisk mjölkproduktion, men vid den här tiden var marknaden inte mogen.

Så en dag kom Rolf på tanken att bjuda in skolklasser från stan att uppleva livet på landet. Rolf tog emot klasserna, berättade om arbetet som bonde medan eleverna hälsade på djuren. Det var så pass trevligt att Rolf öppnade upp sin gård även för vuxna som behövde få sig lite lantluft. Och på den vägen är det.

Guld och gröna skogar

Idag heter vi Grönbetet och anordnar populära aktiviteter som Fångarna på Gården, Höghöjdsbanan, Zip-linan och Avbrottet. Perfekt för kick-off, konferens, svensexa, möhippa och som familjeäventyr när du vill svetsa samman gruppen, utmana varandra eller bara ha riktigt roligt tillsammans.

Hos vår granne Ästad Vingård finns spa, hotell, konferensanläggning och två restauranger för dig som vill förlänga besöket. Och en riktigt stor vinodling.

Välkommen!