Som kalvar på grönbete

Lämna skolgården och ta med klasskompisarna till Grönbetet! Här får ni kämpa tillsammans och utmana varandra på våra lantliga aktiviteter.

Fångarna på Gården är en perfekt klassutmaning där lagen tävlar tillsammans och mot varandra. Stationerna är finurligt konstruerade och påminner om hur livet på landet har sett ut för bonden genom åren. Här utmanas man både i smidighet, styrka, balans, våghalsighet, samarbetsvilja och intelligens.

På Höghöjdsbanan får klassen chans att öva på samarbete och att hålla huvudet kallt. En fysisk och mental utmaning som kan anpassas efter elevernas ålder och förutsättningar. Höghöjdsbanan genomförs med säkerhetsutbildad personal, säkerhetsutrustning och kan delas upp i olika delar efter elevernas förmåga.

I Zip-linan flyger ni ut över Grönbetet och vår granne Ästad Vingård! Zip-linan är en 250 meter lång och 65 km/h adrenalinfylld hästspark i magen som du inte glömmer i första taget. Efter en sån här dag är alla så trötta att de längtar tillbaka till skolbänken igen.

Aktivitetspaket över dagen

Bokningsbart: Alla dagar i veckan

Dagen startar med den populära aktiviteten Fångarna på gården på förmiddagen. Därefter serveras baguetter som en enklare lunch ute på gården. Dagen avslutas sedan med en skattjakt som hålls i egen regi efter instruktioner från personalen i receptionen.

Priser

450 kr/elev upp t.o.m. 6:e klass.
520 kr/elev fr.o.m. 7:e klass. (Fångarna på gården + baguette, frukt och dryck + Skattjakt)
75 kr/medföljande vuxen (baguette, frukt och dryck)

Gårdsförhöret

Har pappa alla hästar hemma? I Gårdsförhöret tävlar ni i lag och får svara på bondens frågor i ett annorlunda gårdsförhör. Hur många spenar har en get? Vad finns i kossan som producerar mjölk? Här behöver ni vara minst åtta personer, så ta med extra familj att tävla mot!

...

Karta på Familjekampen

Familjekampen

Nu är det upp till bevis! Vem tar tronen som storbonde i den familj? Genom 5 kluriga aktiviteter som är ett urval från Fångarna på Gården kan ni sätta era kunskaper på prov.

...

Guld och gröna skogar

För de yngre kycklingarna, lös gåtan och hitta skattkistan! Guld och Gröna Skogar är vår superroliga skattjakt för barn. Här kan alla barn mellan 6 och 12 år delta i jakten på skatten och få en godispåse som belöning

...

Fångarna på Gården

I Fångarna på Gården tävlar lagen mot varandra i finurligt konstruerade tävlingsstationer som påminner om livet på bondgården. Perfekt för kick-off, teambuilding, klassresa, möhippa eller svensexa, men också kul för familjen!

...