Som kalvar på grönbete

Lämna skolgården och ta med klasskompisarna till Grönbetet! Här får ni kämpa tillsammans och utmana varandra på våra lantliga aktiviteter.

Fångarna på Gården är en perfekt klassutmaning där lagen tävlar tillsammans och mot varandra. Stationerna är finurligt konstruerade och påminner om hur livet på landet har sett ut för bonden genom åren. Här utmanas man både i smidighet, styrka, balans, våghalsighet, samarbetsvilja och intelligens.

På Höghöjdsbanan får klassen chans att öva på samarbete och att hålla huvudet kallt. En fysisk och mental utmaning som kan anpassas efter elevernas ålder och förutsättningar. Höghöjdsbanan genomförs med säkerhetsutbildad personal, säkerhetsutrustning och kan delas upp i olika delar efter elevernas förmåga.

I Zip-linan flyger ni ut över Grönbetet och vår granne Ästad Vingård! Zip-linan är en 250 meter lång och 65 km/h adrenalinfylld hästspark i magen som du inte glömmer i första taget. Efter en sån här dag är alla så trötta att de längtar tillbaka till skolbänken igen.

Aktivitetspaket över dagen

Bokningsbart: söndag-torsdag
Dagen startar med den populära aktiviteten Fångarna på gården på förmiddagen. Därefter serveras baguetter som en enklare lunch ute på gården. Dagen avslutas sedan med en skattjakt som hålls i egen regi efter instruktioner från personalen i receptionen.

Priser

450 kr/elev upp t.o.m. 6:e klass. 520 kr/elev fr.o.m. 7:e klass. (Fångarna på gården + baguette, frukt och dryck + Skattjakt)
75 kr/medföljande vuxen (baguette, frukt och dryck)

Aktivitetspaket med övernattning

Bokningsbart: söndag-måndag.
Söndag: ankomst klockan 15:00 på söndagar med incheckning i boendet. Därefter finns tid för första aktiviteten; skattjaktsorientering! Denna aktivitet görs i egen regi med instruktioner från receptionen och passar att göra innan eller efter middagen som serveras klockan 17:00. På kvällen finns även tid för egna aktiviteter på gårdens grönområden.
Måndag: startar med frukost klockan 08:00. Därefter fortsätter dagen med den populära aktiviteten Fångarna på gården klockan 10:00-12:00. Dagen avslutas med baguette som en enklare lunch ute på gården.

Priser

630 kr/elev exkl. boende upp t.o.m. 6:e klass.
790 kr/elev exkl. boende fr.o.m. 7:e klass.
345 kr/medföljande vuxen (middag + frukost + baguette, frukt och dryck)

Boende för skolklasser

Vi kan erbjuda klassresa med äventyr bara över dagen eller med övernattning. Våra mysiga stugor står till förfogande, både för spökhistorier, lekar och för god natts sömn. Boka boende, Fångarna på gården och Skattjakten och få glada minnen på köpet.

Tips: glöm inte ta med oömma kläder och ombyte.

Priser

Bäckstuga 6 bäddar 1 450 kr
Bäckstuga 4 bäddar 950 kr
Bäckstuga 2 bäddar 650 kr
Timmerstugan 8 bäddar 2 950 kr
Solvillan 15 bäddar 5 450 kr
Boende i tält: 45 kr/person
Lakan/handduk: 140 kr/person

Familjekampen

Nu är det upp till bevis! Vem tar tronen som storbonde i den familj? Genom 5 kluriga aktiviteter som är ett urval från Fångarna på Gården kan ni sätta era kunskaper på prov.

...

Guld och gröna skogar

För de yngre kycklingarna, lös gåtan och hitta skattkistan! Guld och Gröna Skogar är vår superroliga skattjakt för barn. Här kan alla barn mellan 6 och 12 år delta i jakten på skatten och få en godispåse som belöning

...

Fångarna på Gården

I Fångarna på Gården tävlar lagen mot varandra i finurligt konstruerade tävlingsstationer som påminner om livet på bondgården. Perfekt för kick-off, teambuilding, klassresa, möhippa eller svensexa, men också kul för familjen!

...

Höghöjdsbana

På Höghöjdsbanan får gruppen chans att öva på samarbete och att ta sig utanför sin comfort zone. En fysisk och mental utmaning som kan anpassas efter era förutsättningar. När ni tillsammans klarat banan kan ni flyga ut över grönbetet i vår härliga zip-lina.

...